Українська велосипедна мережа просить велопарковки на вокзалах

Українська велосипедна мережа зробила пропозиції до Плану заходів на 2019-2021 роки з реалізації Національної транспортної стратегії України 2030.

Пропозиції передано в Міністерство інфраструктури України. До Української велосипедної мережі (УВМ) входять громадські організації, що працюють у сфері розвитку велосипедного транспорту в 12 містах України.

«Значимість вкладу велосипедного транспорту у підвищення міської мобільності усвідомлюється урядами все більшої кількості країн світу. Велосипед для великих міст – це зниження навантаження на мережу міських доріг, покращення екології та фізичного стану населення, при невисоких затратах на інфраструктуру. Для малих міст велосипед часто є єдиною альтернативою слабко розвиненому громадському транспорту. Він доступний цілодобово та дає можливість легко дістатись в будь-яку частину населеного пункту», – ідеться у листі до міністра інфраструктури України Володимира Омеляна.

УВМ вітає ініціативу проводити опитування щодо задоволеності споживачів послуг та користувачів автомобільними дорогами України і сподівається, що думку велосипедистів, які також рухаються цими дорогами, буде враховано.

Зокрема, УВМ порушує низку важливих питань для користувачів велосипеда:

  • створення системи велопарковок на станціях;
  • створення умов для перевезення велосипедів у салонах поїздів;
  • розвиток мережі пішохідно-велосипедних переходів на пунктах пропуску через державний кордону
  • безпека вразливих учасників руху (пішоходів та велосипедистів) на перегонах доріг та у населених пунктах.

Також є цілий перелік пропозицій змін до наявного плану, зокрема фінансові механізми стимулювання користування велосипедами: 1) тимчасове, до 2021 року, скасування ввізного мита та зниження ставки ПДВ на велосипеди та електровелосипеди (за аналогією з електрокарами); 2) роботодавці можуть закупити велосипеди для своїх співробітників без оподаткування, якщо велосипеди використовуватимуться для робочих поїздок (за аналогією до данської системи відшкодування витрат на велосипеди).

З повним переліком пропозицій Української велосипедної мережі можна ознайомитись у документі – МІУ_Пропозиції до Плану дій Транспортної стратегії України 2030.

Джерело: http://avk.org.ua/

У вашому місті сталася велосипедна подія?
Ви хочете поділитися велосипедною інформацією з містами України?
Публікуйте новини на сайті Українського інформаційного центру велотранспорту!
Надсилайте інформацію на адресу ye.kravchenko@gmail.com з поміткою “Новина для Інфоцентру

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

Український інформаційний центр велотранспорту © 2024 All Rights Reserved