Велопарковки чистять від снігу через інтернет: лайфхак від активістів у Барі

У невеличкому місті Бар на Вінниччині активісти придумали, як спільними зусиллями містян, бізнесу і влади очищати велопарковки від снігу.

10 січня активісти спільноти veloБар написали у своєму блозі, що багато людей користуються роверами взимку, і закликали громадські заклади утримувати велопарковки чистими від снігу і доступними для користування.

Також активісти оголосили тиждень «громадської перевірки чистоти велопарковок». Містяни можуть надсилати фото і відео парковок, які публікуватимуться на фейсбук-сторінці veloБар. За результатами буде опублікований звіт.

Велопарковка біля поліклініки

Старт перевірки запланували на 12 лютого, але мешканці міста почали надсилати фото зимових велопарковок і відгуки на два дні раніше — майже одразу після публікації заклику у блозі.

Керівник спільноти Аркадій Казік розповів нам, яка мета такої акції, і як діє метод прибирання через інтернет: «Ми хочемо покращити умови використання велосипеда взимку. Не всі заклади звертають увагу на те, що люди їздять на роверах взимку, не всі про це знають. Наша ініціатива про те, що кожен відвідувач може розповісти про зимовий велосипед працівникам закладу, зробити і надіслати фото парковки нам, а ми вже вийдемо на контакт з міськими установами».

Барська міська рада

Також Аркадій Казік сказав, що є організації, які пішли назустріч активістам. Одні надсилають фото своїх парковок, інші прибирають сніг, не чекаючи зауважень контролюючих органів.

Магазин «Комп’ютерний всесвіт» одразу після оголошення ініціативи очистив велопарковку

У вашому місті сталася велосипедна подія?
Ви хочете поділитися велосипедною інформацією з містами України?
Публікуйте новини на сайті Українського інформаційного центру велотранспорту!
Надсилайте інформацію на адресу tania.kosianchuk@gmail.com з поміткою “Новина для Інфоцентру”

 

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

Український інформаційний центр велотранспорту © 2024 All Rights Reserved