На Велофорум в Україні приїхали 100+ учасників з 8 країн Європи

Міжнародна конференція Велофорум-2017, яка цього року мала тему «Велосипед як каталізатор змін у містах», відбулась 6-8 жовтня у Миколаєві. Серед понад 100 учасників — велосипедисти і активісти з 24 міст України та 8 країн Європи.

Серед спікерів були експерти міського транспортного планування, сталого розвитку, лідери громадських організацій та представники мерій з України, Німеччини (Берлін), Швеції (Стокгольм), Бельгії (Брюссель), Ірландії, Польщі (Люблін), Білорусі (Мінськ) та Латвії (Рига). Велофорум став місцем зустрічі для мерій, транспортних інженерів, велоактивістів і велобізнесу з різних міст України – Києва, Полтави, Миколаєва, Одеси, Львова, Харкова, Дніпра, Івано-Франківська, Яремче, Сум, Кривого Рога, Василькова, Боярки, Вінниці, Дрогобича, Житомира, Миргорода, Маріуполя, Перечина, Чернівців, Чернігова, Южноукраїнська, Мукачевого, Старобільська та ін.

«Щороку форум збирає найбільш передових транспортних інженерів країни, які розуміють, що міська інфраструктура майбутнього не може обійтись без велосипеда. Вони діляться інноваціями, запровадженими у своїх містах, навчаючи одне одного та всіх охочих, хто цікавиться організацією вуличних просторів. Велоактивісти вчаться грамотно працювати зі своїми міським адміністраціями, залучати грантові кошти під проекти в міста, де живуть, та ефективно взаємодіяти з бізнесом», – розповів координатор з національної роботи Асоціації велосипедистів Києва Вадим Денисенко.

«Велофорум важливий тим, що на конференції на професійному рівні обговорюються питання не тільки розвитку велосипедного транспорту, але й питання розвитку транспортної системи в цілому, питання безпеки дорожнього руху, демонструються успішні рішення з інших міст і країн», – зазначив координатор проекту «Велорух Миколаїв» Денис Моляка.

Головна тема конференції цього року: «Велосипед як каталізатор змін у містах», тому перший день форуму був присвячений розвитку національних і локальних велосипедних практик, а також взаємодії громадських активістів з муніципальними і державними органами самоврядування. В цілому, велика частина доповідей мала практичний характер. Зокрема, воркшоп про створення першої велодоріжки в місті та перешкоди, які можуть виникати в роботі, або воркшоп про фінансування транспортних проектів. Ще один важливий блок Велофоруму — презентації адвокаційних кампаній транспортних активістів та активісток, успішні історії з впровадження велосипедних ініціатив у різних містах України, здатних змінювати свідомість жителів міста. Зокрема, кейс перемоги активістів навколо збереження київського велотреку, велодосвід Львова та Івано-Франківська, кампанія зі зміни Правил дорожнього руху тощо.

Фото Євген Гомонюк

Нагадаємо, «Велофорум» — міжнародна конференція на перетині транспортної політики, сталого місцевого розвитку та громадянського суспільства. Взяти участь в конференції запрошують журналістів, депутатів місцевих рад, представників та представниць виконавчих комітетів, що відповідають за транспортну, містобудівну та туристичну політику, співробітників та співробітниць комунальних підприємств.

На сайті конференції можна ознайомитися з програмою Велофоруму. Більше фото з Велофоруму дивіться тут.

Організаторами Велофоруму є громадські організації «Асоціація велосипедистів Києва», «Центр соціальних та ділових ініціатив» (Яремче), а також консалтингова компанія Dornier Consulting. Співорганізаторами є мерія Миколаєва, громадська організація «Альтер-Спорт» за підтримки КУ «Агенція розвитку Миколаєва» і міського голови. Велофорум 2017 проходить за підтримки Європейського Союзу, посольства Великої Британії в Україні, British Council, представництва Фонду Гайнріха Бьолля в Україні, посольства Швеції в Україні, Чорноморського університету ім. Петра Могили, міського голови Миколаєва Олександра Сєнкевича та Управління у справах сім’ї, дітей та молоді Миколаївської міської ради. 

Партнерами Велофоруму є компанія, яка надає послуги у сфері транспортного планування та безпеки дорожнього руху Urban Consulting Group, офіційний дистриб’ютор кріплень, багажників та велосипедних аксесуарів Thule в Україні Bagazhnik.ua, офіційний дилер автомобілів Renault в Миколаєві М Моторс.

Медіапартнером міжнародної конференції Велофорум 2017 є миколаївське інтернет-видання Nik Life.

Нагадаємо, у 2016 році Велофорум 2016 відбувся у Харкові. У 2018 році право приймати Велофорум виграло місто Івано-Франківськ.

У перший день Велофоруму 2017 стартувала друга хвиля конкурсу для журналістів на тему «Велосипед як каталізатор змін у містах».

Джерело avk.org.ua

 

У вашому місті сталася велосипедна подія? Ви хочете поділитися велосипедною інформацією з містами України? Публікуйте новини на сайті Українського інформаційного центру велотранспорту! Надсилайте інформацію на адресу tania.kosianchuk@gmail.com з поміткою “Новина для Інфоцентру”

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

Український інформаційний центр велотранспорту © 2024 All Rights Reserved