Як День Незалежності 2017 відзначали на велосипедах

26-ту річницю Незалежності України кожне місто і селище відзначали по-різному: паради, концерти, виставки, змагання. Ми зібрали тих, хто 24 серпня їздив на велосипедах.

«Творимо історію разом», Львів

Велопробіг до Дня Незалежності у Львові відбувся в рамках акції «Творимо історію разом», яку організовує обласна держадміністрація. Маршрут проходив повз пам’ятники видатним постатям української історії — Степану Бандері, митрополиту Шептицькому, Івану Франку, Тарасу Шевченку.

Велопарад, Вінниця

Патріотичний велопарад до Дня Незалежності у Вінниці провели вшосте. Учасники проїхали Бaрським шoсе і Келецькoю вулицею, фінішували у центральному парку. Тaм серед учaсників визнaчили нaйпaтріoтичніший oбрaз і нaйкрaще прикрaшений велосипед.

«Я люблю Україну», Полтава

На патріотичний велопробіг «Я люблю Україну» приїхали близько 200 полтавців, наймолодшим — 3 роки. Маршрут пролягав через центр міста, далі — по вулицях Маршала Бірюзова, Великотирнівській, Половка. Фініш через 13 кілометрів — у селищі Супрунівка, де відзначали День села.

Велопробіг, Кривий ріг

Велопробіг на День Незалежності у Кривому розі проводять третій рік поспіль. Цього разу було більше 150 учасників. Колона почала рух від вулиці Володимира Великого, проїхала 8 кілометрів і фінішувала на площі Олександра Поля. Велопробіг супроводжували екіпажі поліції і патрульні на велосипедах.

Масовий велопробіг, Кременчук

З парку Миру, де стартував велопробіг, до центру Кременчука приїхали близько 2000 велосипедистів. Колону очолив Костянтин Кууск — активний громадський діяч Кременчука, паралімпієць по плаванню, танцюрист. Більшу частину свого життя Костянтин пересувається на візку.

«Від села до села — наша Україна», Запорізька область

Велоестафету «Від села до села — наша Україна» організували журналісти районної газети «Слово трудівника» з селища Акимівка. Вони проїхали 100 кілометрів — 14 населених пунктів. «Таку акцію ми провели вперше, — каже головний редактор газети Тетяна Беліменко. — Напередодні провели з колективом «мозковий штурм» — як провести вихідний день перед випуском чергового номера газети з користю для суспільства?»

Велопробіг у вишиванках, Нововолинськ

Місцеві велосипедисти стартували на Майдані Незалежності і проїхались центральними вулицями міста. Велопробіг відбувся за ініціативи відділу у справах молоді та спорту виконавчого комітету Нововолинської міської ради.

«Я люблю Україну», Бучач

Патріотичний велопробіг «Я люблю Україну» зібрав більше двадцяти учасників. Колону за маршрутом Трибухівці – вул. Генерала Шухевича – Галицька – Торгова – Богдана Хмельницького – Галицька – міський сквер супроводжувала поліція. На фініші відбулося визначення переможця конкурсу на найкраще патріотичне вбрання велосипеда.

Тетяна Косянчук

У вашому місті сталася велосипедна подія? Ви хочете поділитися велосипедною інформацією з містами України? Публікуйте новини на сайті Українського інформаційного центру велотранспорту! Надсилайте інформацію на адресу tania.kosianchuk@gmail.com з поміткою “Новина для Інфоцентру”

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

Український інформаційний центр велотранспорту © 2024 All Rights Reserved