У Києва буде «План сталої міської мобільності» — мер підписав розпорядження

У Києві розроблять Концепцію інтегрованого розвитку транспортної інфраструктури «План сталої міської мобільності міста Києва». Це дозволить сформувати політику міської мобільності, створити якісну інфраструктуру, підвищити безпеку та здоров’я киян і гостей міста, покращити навколишнє середовище, якість повітря шляхом зменшення викидів і шуму та зменшення використання природних ресурсів для транспортних потреб. Відповідне розпорядження КМДА № 129 підписав Київський міський голова Віталій Кличко.

Концепція інтегрованого розвитку транспортної інфраструктури «План сталої міської мобільності» – це програма щодо способів і форм пересування, яка дозволяє знизити рівень впливу міста на навколишнє середовище.

«Це система інтегрованого довгострокового планування, що робить особливий акцент на залученні до його розроблення громадян і зацікавлених сторін, координації між різними сферами (транспорт, землекористування, екологія, економічний розвиток, соціальна політика, охорона здоров’я тощо), між органами влади різного рівня та суміжними органами влади. Окрім того, програма дає змогу ефективно управляти транспортною системою міста, зменшуючи його негативний вплив на навколишнє середовище, здійснювати моніторинг заходів щодо покращення системи міської мобільності та створювати комфортні умови для життя й відпочинку мешканців міських агломерацій», — зазначив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель.

План сталої міської мобільності передбачає розробку концепцій розвитку всіх видів пересування (пішоходи, велосипедисти, громадський транспорт, приватний автотранспорт, вантажний транспорт, річковий транспорт тощо).

Реалізація «Плану сталої міської мобільності» дозволить створити довгостроковий план міської мобільності та збереження навколишнього середовища, впровадити витривалий, ефективний, екологічний транспорт та ефективні сучасні транспортні стандарти для громадян і економіки тощо.

Раніше ми публікували Настанови Європейського Союзу про розробку і виконання Плану сталої міської мобільності.

 

У вашому місті сталася велосипедна подія? Ви хочете поділится велосипедною інформацією з містами України? Публікуйте новини на сайті Українського інформаційного центру велотранспорту! Надсилайте інформацію на адресу tanenkaa@gmail.com з поміткою “Новина для Інфоцентру”

 

 

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

Український інформаційний центр велотранспорту © 2024 All Rights Reserved