Безпека на дорогах – для всіх! Проект з безпеки дорожнього руху в Закарпатті

Ужгород та Мукачево беруть активну участь у проекті Європейського Союзу «Підтримка впровадження Транспортної стратегії України»

Велорух у Закарпатті в останні роки набуває все більшої популярності, стрімко розвивається велоінфраструктура й кількість любителів-велосипедистів. Однак при цьому більшість з них не знають елементарних правил дорожньго руху. Тому 18-19 жовтня за підтримки управління ДАІ Закарпатської області  були організовані і проведені велоакції для жителів Ужгорода і Мукачево. У програмі заходів були відкриті лекції  велошколи «Правила безпеки для велосипедистів», майстер-класи з обслуговування велосипедів разом з партнером проекту – Асоціацією велосипедистів Києва, різноманітні змагання й конкурси, бліц-вікторини і велозаїзди.

DSC_9399

DSC_9408

Мета цієї компанії – привернути увагу громадськості до потреби переконання всіх учасників дорожнього руху у їхній безпеці й фокусується на попередженні водіїв про небезпеку використання мобільних телефонів під час керування транспортним засобом і пішоходів під час перетину доріг.

Великою кількістю досліджень доведено, що використання водієм мобільного телефону за кермом збільшує ризик ДТП мінімум у 4 рази, час реакції  водія на ситуацію на дорозі збільшується від 0,5 до 1,5 секунд, тобто при швидкості 60 км/год автомобіль проїде за цей час від 8 до 25 м і водій просто не зможе вчасно зреагувати на ситуацію.

Також в рамках кампанії особлива увага приділяється роботі зі школярами і студентами.

Інструктори ДАІ з дорожньої безпеки провели заняття для школярів Ужгорода і Мукачево про правила поведінки на дорозі і важливість дотримання цих правил.  Уроки проходили в ігровій формі з великою кількістю вікторин. Також були створені команди юного автоінспектора, які показали музичні номери й сценки на тему правил дорожнього руху. По закінченні уроків школярі отримали корисні подарунки від проекту ПТС – яскраві книжки з ПДР й рюкзачки зі світловідбиваючими елементами.

20151017_123442 20151017_150406

Робота проекту буде продовжуватися до початку грудня. Окрім інформаційних заходів у рамках кампанії, також планується проведення курсу лекцій для студентів Національного  університету й водіїв громадського транспорту з надання першої немедичної допомоги з фокусуванням на травмах, отриманих під час ДТП; і мобільної виставки засобів пасивної безпеки в автомобілі для студентів і водіїв-початківців.

Більш детальну інформацію можна отримати у пані Ірини Саідової, експерта проекту ЄС ПТС з питань комунікації та висвітлення, телефон +380688381818, або email: irina.saidova@cscl.biz або на сайті проекту ПТС www.transport-ukraine.eu

 

У вашому місті сталася велосипедна подія? Ви хочете поділится велосипедною інформацією з містами України? Публікуйте новини на сайті Українського інформаційного центру велотранспорту! Надсилайте інформацію на адресу tanenkaa@gmail.com з поміткою “Новина для Інфоцентру”

 

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

Український інформаційний центр велотранспорту © 2024 All Rights Reserved