Вибирай, змінюй, поєднуй – тема Європейського тижня мобільності 2015

Кожне наше переміщення по місту різне, але надто часто ми покладаємося на один і той же вид транспорту, незалежно від того, чи цей вид транспорту найкраще підходить у конкретній ситуації. Інстинктивно, ми стрибаємо у наш автомобіль, хоча їзда на велосипеді або на громадському транспорті може бути більш ефективним вибором.

Цьогорічна тема про мультимодальність закликає людей задуматися над діапазоном наявних транспортних можливостей  і вибрати правильний вид пересування для кожної поїздки. Людям пропонується поєднувати способи пересування, що часто сприяє швидшій і приємнішій подорожі.

Зробивши розумні рішення щодо виду транспорту, який ми використовуємо, ми можемо заощадити гроші, поліпшити наше здоров’я і допомогти навколишньому середовищу – все що для цього потрібно, спробувати щось нове.

Замість того, щоб їхати в центр міста і довго шукати місце для паркування та платити за це гроші, чому б не під’їхати до залізничної станції і завершити подорож на громадському транспорті? Замість того щоб їхати всю поїздку маршруткою, ​​чому б не вийти на кілька зупинок раніше і дослідити нову частину міста? Ви можете просто знайти своє нове улюблене кафе! Пробуючи нові шляхи пересування ми можемо пізнати наше місто з різних сторін.

Одним з нових аспектів теми в цьому році є те, як вона змушує по-новому інтерпретувати транспорт, дивлячись на подорож від точки А до Б як на спосіб збагатити наш день новими враженнями. Щоденну поїздку автобусі, наприклад, можна розглядати як можливість ознайомитись з заголовками новин; поїздка на велосипеді може розглядатися як мобільний тренажер і ви можете просто зустріти любов Вашого життя в трамваї!

Вибираючи, змінюючи і поєднуючи ми можемо зробити наші подорожі працювати на нас.

Нагадуємо, що цього року дві європейські кампанії: Європейський тиждень мобільності і “Роби правильний мікс” об’єднались під брендом “Роби правильний мікс” з використанням візуалізації кампанії. ЄТМ буде проводитись, як і завжди, 16-22 вересня.

Джерело – сайт mobility.lviv.ua

Реєстрація для міст-учасників вже відкрита! Детальніше на сайті EuropianMobilityWeek

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

Український інформаційний центр велотранспорту © 2024 All Rights Reserved