У квітні Асоціація велосипедистів Києва оголошує веломобілізацію

У квітні-травні 2014 року Асоціація велосипедистів Києва розпочинає кампанію “Зробимо Київ велосипедним“. Ми хочемо привернути увагу людей до переваг користування велосипедом. Тому Асоціація запрошує представників ЗМІ висвітлювати велосипедну тематику у своїх матеріалах та готова в цьому допомагати.

Останні 10 років велотранспортний рух Києва та України розвивається завдяки ентузіазму велоактивістів, які не тільки проводять акції, але й вимагають від влади побудови відповідної інфраструктури. Такі заходи приносять певні результати, але для того, щоб Київ став справді містом, комфортним для життя, потрібна комплексна програма розвитку велотранспорту. На хвилі бурхливих перетворень в країні та напередодні виборів нової міської влади потрібно підняти велосипедне питання на якісно новий рівень.

Асоціація велосипедистів Києва займається велосипедизацією міста з 2007 року. За цей час Асоціації вдалося донести до чиновників думку, що велосипед може бути повноцінним транспортним засобом у місті і що цим питанням має займатися місцева влада. Велосипедний транспорт внесено в Стратегію розвитку міста до 2025 року. Збудовано перші велодоріжки. Однак цього недостатньо. АВК хоче, щоб про велосипед заговорили всі: від жителів міста до депутатів. Тому АВК звертається до журналістів долучитися до процесу популяризації велосипедного руху.

На сьогоднішній день Асоціація велосипедистів Києва має значний досвід, знання та бібліотеку (онлайн та паперових книжок) з питань розвитку велосипедного та пішохідного руху. Ми готові ділитися цими знаннями, консультувати, давати експертні коментарі, та знайти героїв для ваших матеріалів.

З початком активного велосипедного сезону, Асоціація відновлює щотижневі велонавчання та започатковує майстер-класи з обслуговування велосипеда. АВК також проведе флешмоб, відновлює програму Bicycle-Friendly закладів, буде рахувати велосипедистів, розмістить соціальну рекламу на заправках. Слідкуйте за деталями та оновленнями на сайті Асоціації!

Контакти для ЗМІ:
Олеся Сторожук
media {at} avk.org.ua
+38 066 310 31 33

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

Український інформаційний центр велотранспорту © 2024 All Rights Reserved