Євпаторія отримає фінансування на проектування веломаршрутів

Євпаторія стала переможцем Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування з проектом розвитку велоруху. На його реалізацію місто отримає 500 тис. грн з бюджету України. Про це журналістам повідомив заступник міського голови Сергій Стрельбицький.

За його словами, ці кошти будуть витрачені на розробку проектно-кошторисної документації, що стане першим етапом по створенню мережі велосипедних доріжок у місті. «Найперше – це проектні роботи. Щоб зробити велодоріжку, потрібно розробити організацію руху всієї вулиці », – підкреслив Сергій Стрельбицький.

При цьому він зазначив, що після підготовки документації в місті розпочнеться робота з облаштування велодоріжок. Один з варіантів велосипедного маршруту вже існує. Він розроблений спільно з фахівцями з Німеччини і передбачає створення доріжок в курортній частині міста. Крім цього розглядається можливість прокладки маршруту по центральних вулицях Євпаторії, що дозволить залучити більше велосипедистів. Який саме з варіантів буде затверджено, буде відомо пізніше.

Сергій Стрельбицький додав, що з кожним роком кількість велосипедистів в місті збільшується, тому перемога в даному проекті – важливий крок у розвитку велоруху та велотуризму. До того ж у минулому році місто приєдналося до участі в Європейському тижні мобільності. З 16 по 22 вересня в Євпаторії пройшов ряд заходів, спрямованих на популяризацію екологічно чистих видів транспорту. У рамках тижня мобільності був встановлений рекорд України на найбільшу кількість чиновників, які прибули на роботу на велосипедах.
Нагадаємо, Євпаторія бере участь у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування третій рік поспіль, а переможцем стає вже двічі. У 2009 році місто отримало перше місце за проект «Малий Єрусалим».

Джерело: Прес-служба Євпаторійської міської ради та виконавчого комітету

Український інформаційний центр велотранспорту © 2024 All Rights Reserved