У Сімферополі відбувся перший "трамвайний" велопробіг

4 листопада 2012 у Сімферополі відбувся масовий захід – Велопробіг, присвячений популяризації екологічно чистого виду транспорту в столиці Автономії – велосипеда.

Організатором акції виступила Тамара Плешко, Голова Республіканського комітету АР Крим з транспорту і зв’язку Молодіжного уряду, при активній підтримці велоспортсменів і велоактівістів міста Сімферополя.

Всі учасники перед пробігом отримали справжні трамвайні квитки, а на старті пролунав “трамвайний” дзвінок.

На фініші всі бажаючі залишили на карті-схемі маршруту відгуки, і завтра, 7-го листопада, її передадуть до Музею історії трамваю та тролейбусу в Сімферополі, якому 4 листопада виповнилося 35 років!

Всього у велопробігу брало участь понад 100 велосипедистів та велосипедисток.

Цікавою виявилася сама ідея заходу – для руху був обраний маршрут № 1 сімферопольського трамвая, який пролягав від залізничного вокзалу через центр до району “старого” міста – до вул. Нижньогоспітальної. Трамвай в останній раз пройшов по цих вулицях 30 листопада 1970 року.

Усі фото надані авторкою

За словами Тамари, на цьому велорух в місті не закінчується, і вже на кінець листопада заплановано круглий стіл з велосипедистами на тему: “Перспективи розвитку велоінфраструктури в м. Сімферополі”. Учасникам та учасницям нададуть можливість висловити свої пропозиції керівництву Республіканського комітету АР Крим з транспорту і зв’язку, після чого, вперше в Криму, буде створена ініціативна група з розвитку велосипедної інфраструктури.

Тамара Плешко


zp8497586rq

Український інформаційний центр велотранспорту © 2024 All Rights Reserved